Teraz jest 10 wrz 2010, o 22:22

Menu

Zaloguj
Nazwa użytkownika:

Hasło:

Szukaj

wyszukiwanie zaawansowane

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Artykuł "USA jako idealne masońskie państwo". 
Autor Wiadomość

Post Artykuł "USA jako idealne masońskie państwo".
W 6 numerze "Monarchisty" można było zapoznać się z pracą historyczną mojego autorstwa odnośnie masońskich korzeni "rewolucji amerykańskiej" i budowie państwa USA w oparciu o wartości anglosaskiego wolnomularstwa. Artykuł z "Monarchisty" był wersją skróconą pełnej pracy, której całość można przeczytać na moich blogach:
http://piotr-marek.blogspot.com/2010/07 ... ealne.html
oraz:
http://piotrmarek.bloog.pl/id,6156189,t ... index.html
Zapraszam do lektury, i komentowania tekstów oczywiście. Na forum z kolei do dyskusji na ten temat.
Z Narodowym Pozdrowieniem,
PM

2.Władysław Studnicki
3.Tadeusz Gluziński
4.Erich von Ludendorff
5.Otto von Bismarck
6.Kaiser Wilhelm II
7.Papież Pius X
8.Car Aleksander III

10 lip 2010, o 18:54

Post Re: Artykuł "USA jako idealne masońskie państwo".
Oczywiście na "konserwatyzm.pl" rozważam wysłać do publikacji wersję "prasową" (którą opublikowano w "Monarchiście").

2.Władysław Studnicki
3.Tadeusz Gluziński
4.Erich von Ludendorff
5.Otto von Bismarck
6.Kaiser Wilhelm II
7.Papież Pius X
8.Car Aleksander III

10 lip 2010, o 18:55

Ten tekst zawiera zarówno truizmy, jak i manipulacje i bzdury.

Nie jest tajemnicą, że konstytucję USA pisali od A do Z masoni. Nie jest też tajemnicą, że byli deistami. Ani że dolar zawiera piramidę masońską.

Stwierdzenie o żydowskim pochodzeniu Franklina na podstawie semickiego imienia jest bzdurą. Przecież imię Tomasz (Thomas) też jest semickie, a chyba nikt nie twierdzi, że Thomas Beckett był Żydem z pochodzenia - podobnie jak Thomas More (Tomasz Morus). Ani że Żydem był król Szkocji Dawid.

W 1791 nie było jeszcze masowego terroru jakobinów, bo oni wtedy jeszcze nie rządzili we Francji - objęli władzę w 1793. A Jefferson mógł nie znać prawdy o ich zbrodniach. I skąd wniosek, że użył określenia "piękna rewolucja" właśnie na rzezie dokonywane przez rewolucjonistów?

Amerykanie mieli powód, żeby podnieść bunt przeciw angielskim rządzącym. Bez masonów też doszłoby do wojny i prawdopodobnie do ogłoszenia niepodległości. Polityka angielskiego króla była nierozsądna i nieostrożna.

Kolory flagi nie mają związku z wolnomularstwem, bo to akurat najczęściej występujące na świecie kolory flag. Przecież nie tylko Francja i USA, ale również GB, Holandia, Rosja, Serbia, Czechy, Słowacja, Liberia i inne mają flagi z tymi kolorami. Czy to oznacza, że one wszystkie też wzięły tą symbolikę z masonerii?

Co do stwierdzenia o polskości i katolicyzmie - pisałem o tym już w innym temacie. Do polskości bardziej pasuje wolnomularstwo niż katolicyzm, bo katolicyzm często bywał antypolski. A wolnomularze - nie mieli tutaj centralnej władzy jak papiestwo, więc jedni masoni, np. z państw zaborczych, byli przeciw Polsce, inni byli za.

Niechęć i strach przed masonerią na ogół nie są racjonalnie umotywowane.

10 lip 2010, o 20:13

Wojna o niepodległość była TAKŻE efektem sponsoringu kolonistów przez rząd burbońskiej Francji jako odwet za Kanadę.

Z kolei rewolucja francuska, a raczej przygotowania do niej, były w jakimś stopniu sponsorowane przez rząd brytyjski. Premierem był bodajze Pitt, stad nawet pojecie "Złoto Pitta".

Co do masonerii: nie zasługuje na ani jedno dobre słowo. Ch*nia i mrok.
Katolicyzm nie był antypolski. Owszem, papieze potepiali takie czy inne rozpierduchy,
wywoływane przez masonów lub "masońskich lachociagów".
I mieli racje.
Jakie były efekty powstań? Odpowiem tak: obecne zlewaczenie Europy
to w prostej linii wynik wywoływanych przez masonerię w XIX wieku zadym i rozpierduch.
U ich początku stał terror jakobinów, który był jak najbardziej nieodrodnym dziecięciem masonerii.

Ad Trojden: skoro tak bronisz masonerii, to rozumiem, że nie obrazisz się na wpis na RedWatchu, :-) ?
Podobno to nobilitacja dla młodego "adepta"?

10 lip 2010, o 22:41
KZM
KZM

Trojden napisał(a):
Stwierdzenie o żydowskim pochodzeniu Franklina na podstawie semickiego imienia jest bzdurą.

Oczywiście. I dowodem kompletnej ignorancji. Jego imię jest akurat najprawdopodobniej wynikiem protestanckiej mody na imiona biblijne (podobnie jak w przypadku np. A.Lincolna)

W ogóle uwagi p.Trojdena imion, flagi, jakobinów i przyczyn wybuchu rewolucji jak najbardziej słuszne.

Ja nie wiem, czy USA tworzyli masoni czy nie, nie wiem czy rządzą tam masoni czy nie. Może i rządzą, może sami albo do spólki z Żydami, a może rządzi tam lobby kryptoeskimosów - wszystko jest oczywiście możliwe. Jak jest naprawdę nie wiem (ale Piotr Marek z całą pewnością wie na ten temat jeszcze mniej). Ale wyciąganie wniosków na ten temat na podstawie koloru flagi i niewidzialnej sowy na banknotach jest objawem ciężkiej schizofrenii.

Piotr Marek napisał(a):
zapoznać się z pracą historyczną

Nie, to nie jest żadna "praca historyczna".
To jest w najlepszym wypadku skecz kabaretowy i to bardzo, bardzo marny. Kompletnie bezwartościowy i całkiem idiotyczny. W dodatku z kupą błędów rzeczowych, słusznie wytkniętych przez p.Trojdena.

Pierwszy wizerunek polskiego godła przypomina bardziej kurę niż orła. Rozumując kategoriami Piotra Marka należałoby postawić twierdzenie, że państwo polskie założyli sprzedawcy jajek. Byłaby to tak samo naukowa i historyczna hipoteza jak żałosne wypociny PM.

Natomiast władcy Monaco z całą pewnością mają polskie korzenie, a swoje panstwo zakładali stojąc na głowie. To oczywiste, skoro skoro flaga Monaco jest odwróceniem flagi polskiej. Logiczne, prawda?

A kto rządzi w Arabii Saudyjskiej ? Oczywiście Greenpeace! Przeciez mają zieloną flagę!

10 lip 2010, o 23:59

Piotr Kozaczewski jak zwykle wymusza offtopy. :evil:
Piotr Kozaczewski napisał(a):

Może jakieś argumenty zamiast ślepej nienawiści?
Cytuj:
Katolicyzm nie był antypolski. Owszem, papieze potepiali takie czy inne rozpierduchy,

Bo, oczywiście, Związek Pruski został założony przez masonów zdradziecko knujących przeciw katolickiemu Zakonowi Krzyżackiemu, niosącemu ciemnym Bałtom i Słowianom pokój, cywilizację, postęp, światło i ład - co z tego, że robiąc przy tym z nich niewolników? XV-wieczni masoni nie mieli przecież prawa buntować się przeciw katolicyzmowi. Ale powstanie antykrzyżackie w 1454 oczywiście też zostało wywołane przez masonów.

Szkoda, że Kościół katolicki nigdy oficjalnie nie ogłosił, że Niemcy to synowie diabła i że należy ich zniszczyć. Polakom wyszłoby to na dobre.

Chrześcijaństwo ma rodowód żydowski, więc katolicyzm też - z domieszką rzymskości. Duchowo katolicy to Żydo-Rzymianie, a nie Polacy. Zresztą papież Pius XI oficjalnie ogłosił, że "duchowo jesteśmy Semitami".
Cytuj:
obecne zlewaczenie Europy
to w prostej linii wynik wywoływanych przez masonerię w XIX wieku zadym i rozpierduch.

Czy to określenie "zadymy" i "rozpierduchy" odnosi się również do powstania chrześcijańskich Greków przeciw muzułmańskim Turkom, które to miłośnik Turków Metternich też nazwał rewolucją, z którą trzeba walczyć?

Nie, obecne zlewaczenie Europy to wynik zmiany sposobu myślenia wielu Europejczyków, a nie jakichś spisków masonerii.
Cytuj:
U ich początku stał terror jakobinów, który był jak najbardziej nieodrodnym dziecięciem masonerii.

Jakobini nie byli masonami - a w każdym razie nie wszyscy. Robespierre nie był.

Z kolei w XX w. w krajach komunistycznych działalność lóż masońskich była zakazana. W Polsce też. Dopiero w 1990 wolnomularze mogli się na nowo ujawnić. Ale jakoś nie są teraz zbyt aktywni.
Cytuj:
skoro tak bronisz masonerii, to rozumiem, że nie obrazisz się na wpis na RedWatchu

Jaki wpis i jakim RedWatchu? Jakaś komunistyczna strona, sądząc po nazwie? Czerwony punkt widzenia? (red - czerwony, watch - oglądać)?

Zgadzam się też z wypowiedzią p. Tomasza Daleckiego. Uwaga z Abrahamem Lincolnem też celna.

Poza tym: wytykanie komuś jakiegoś pochodzenia to tylko czepianie się jego rodziców. Bo rodziny się nie wybiera. Pochodzenie świadczy najwyżej o rodzicach tego, komu się wytyka takie, a nie inne pochodzenie.

Dla przykładu: brat komunisty (żydowskiego pochodzenia) Józefa Unszlichta, Julian, przyjął katolicyzm i został księdzem.
Siostra Wandy Wasilewskiej była łączniczką ZWZ-AK.
Syn prominentnego bierutowskiego komunisty Romana Zambrowskiego, Antoni, jest związany z RM, Jerzym Robertem Nowakiem, Antysocjalistycznym Mazowszem i "Naszą Polską" publicystą.

Hiszpański inkwizytor Torquemada był z pochodzenia Żydem. Czy to oznacza, że utworzenie hiszpańskiej inkwizycji było żydowskim spiskiem?
Tomasz Dalecki napisał(a):
A kto rządzi w Arabii Saudyjskiej ? Oczywiście Greenpeace! Przeciez mają zieloną flagę!

W Libii tak samo. Kadafi z Greenpeace'u! Kto by pomyślał! :P

11 lip 2010, o 10:11

Tomasz Dalecki napisał(a):
Trojden napisał(a):
Stwierdzenie o żydowskim pochodzeniu Franklina na podstawie semickiego imienia jest bzdurą.

Oczywiście. I dowodem kompletnej ignorancji. Jego imię jest akurat najprawdopodobniej wynikiem protestanckiej mody na imiona biblijne (podobnie jak w przypadku np. A.Lincolna)

W ogóle uwagi p.Trojdena imion, flagi, jakobinów i przyczyn wybuchu rewolucji jak najbardziej słuszne.

Ja nie wiem, czy USA tworzyli masoni czy nie, nie wiem czy rządzą tam masoni czy nie. Może i rządzą, może sami albo do spólki z Żydami, a może rządzi tam lobby kryptoeskimosów - wszystko jest oczywiście możliwe. Jak jest naprawdę nie wiem (ale Piotr Marek z całą pewnością wie na ten temat jeszcze mniej). Ale wyciąganie wniosków na ten temat na podstawie koloru flagi i niewidzialnej sowy na banknotach jest objawem ciężkiej schizofrenii.

Piotr Marek napisał(a):
zapoznać się z pracą historyczną

Nie, to nie jest żadna "praca historyczna".
To jest w najlepszym wypadku skecz kabaretowy i to bardzo, bardzo marny. Kompletnie bezwartościowy i całkiem idiotyczny. W dodatku z kupą błędów rzeczowych, słusznie wytkniętych przez p.Trojdena.

Pierwszy wizerunek polskiego godła przypomina bardziej kurę niż orła. Rozumując kategoriami Piotra Marka należałoby postawić twierdzenie, że państwo polskie założyli sprzedawcy jajek. Byłaby to tak samo naukowa i historyczna hipoteza jak żałosne wypociny PM.

Natomiast władcy Monaco z całą pewnością mają polskie korzenie, a swoje panstwo zakładali stojąc na głowie. To oczywiste, skoro skoro flaga Monaco jest odwróceniem flagi polskiej. Logiczne, prawda?

Panie Dalecki, stosujesz sam kłamstwa i manipulacje, bowiem pokazywałem nieraz zdjęcia sowy oraz wspominałem o artykule M.M.Kolonki w którym sam znany dziennikarz o niej wspomina. Proszę zdjęcie:
http://pu.i.wp.pl/k,NDIyMTM2NTQsNzg1MzM ... arOwl2.gif
Natomiast obszerna relacja o kolorystyce flagi oraz symbolach iluminatów na fladze USA, UE i ZSRR dokładnie mówi ta relacja:
http://www.kki.pl/piojar/polemiki/novus ... r/dol.html
Książki historyków, takich jak znany Henryk Pająk, przybliżają dokładnie niektóre zagadnienia.
Jeśli jeszcze raz będzie z pana strony powtórzone oskarżenie o wspominaniu o niewidzialnej sowie, to z całą pewnością uwierzę w to, co mówią o tobie ludzie. Podaję dowody, a ciągle słyszę "nie ma dowodów". Wniosek: miłośnik manipulacji!

2.Władysław Studnicki
3.Tadeusz Gluziński
4.Erich von Ludendorff
5.Otto von Bismarck
6.Kaiser Wilhelm II
7.Papież Pius X
8.Car Aleksander III

11 lip 2010, o 11:41

Piotr Kozaczewski napisał(a):
Wojna o niepodległość była TAKŻE efektem sponsoringu kolonistów przez rząd burbońskiej Francji jako odwet za Kanadę.

Z kolei rewolucja francuska, a raczej przygotowania do niej, były w jakimś stopniu sponsorowane przez rząd brytyjski. Premierem był bodajze Pitt, stad nawet pojecie "Złoto Pitta".

I mieli racje.
Jakie były efekty powstań? Odpowiem tak: obecne zlewaczenie Europy

Ad Trojden: skoro tak bronisz masonerii, to rozumiem, że nie obrazisz się na wpis na RedWatchu, :-) ?
Podobno to nobilitacja dla młodego "adepta"?

Proszę się nie przejmować takimi typami jak "Trojden". Oni zawsze zaciekle będą bronić "zdobyczy rewolucji".
Pozdrawiam,
PM

2.Władysław Studnicki
3.Tadeusz Gluziński
4.Erich von Ludendorff
5.Otto von Bismarck
6.Kaiser Wilhelm II
7.Papież Pius X
8.Car Aleksander III

11 lip 2010, o 11:43

I jeszcze jedno, kolego Tomaszu Dalecki. Nie masz racji, bowiem poznać to można po tym, że nie potrafisz prowadzić rozmowy w obronie swoich przekonań, tylko uciekasz się do opluwania i dyskredytowania osoby z którą polemizujesz. Normalny człowiek czytając artykuł odpowiada: "nie zgadzam się, bowiem było tak i tak", a natomiast w pańskim wykonaniu mamy: "artykuł to wypocina" itp. i ucieczka do wszelakich prób dyskredytacji nawet w oparciu o kłamstwo (dowód: sowa dolarowa, podaję zdjęcie i wywiad M.M.Kolonki z wolnomularzem). Często nawet podaję adresy stron www. oraz książek będących źródłem, oraz opieram się o słowne relacje, a z twojej strony dalej nie ma polemiki w obronie swoich przekonań, tylko ponowna ucieczka do próby zdyskredytowania mojej osoby i wmówienia niekompetencji. Typowa pookrągłostołowa kalkulacja, rodem z "gazety koszernej". Już opluto raz Jorga Haidera, teraz próbuje się opluć mnie. To dowodzi, że nie masz racji, bo nie potrafisz podać kontrargumentów w oparciu o źródła i związek przyczynowo-skutkowy! Potrafisz jeno gadać "ignorant" i "wypocina", bez argumentów! Moje tezy mają poparcie logiczne, oraz podpierają się cytatami. Twoje natomiast nie! Weźmy chociaż ten obraz:
http://www.kki.pl/piojar/polemiki/novus ... apitol.jpg
Masz jakiś kontr-argument? Bóstwo "judeomasoństwa anglosaskiego"-USA zagrożone?

2.Władysław Studnicki
3.Tadeusz Gluziński
4.Erich von Ludendorff
5.Otto von Bismarck
6.Kaiser Wilhelm II
7.Papież Pius X
8.Car Aleksander III

11 lip 2010, o 11:54
KZM
KZM

Piotr Marek napisał(a):
"nie zgadzam się, bowiem było tak i tak"

Ależ o to włąśnie chodzi, że tu nie ma się z czym zgadzać bądź nie zgadzać!
Zwyczajnie zarówno sposób rozumowania jak i wnioski są kompletnie idiotyczne.

Może sobie Pan oczywiście wypisywać dowolne kretynizmy, ale nazywanie tego "pracą historyczną" jest marnym kabaretem.

Piotr Marek napisał(a):
bowiem pokazywałem nieraz zdjęcia sowy oraz wspominałem o artykule M.M.Kolonki w którym sam znany dziennikarz o niej wspomina

I oczywiście nic pan nie zrozumiał. Moze sobie ta niewidzialna sowa tam jest i co z tego ? Z całą pewnością nie będę jej z lupą szukał. A jeśli na polskich banknotach znajdzie pan mikroskopijny wizerunek pszczoły, to bedzie znaczyło, ze Polską rządzi sekta entomologów?
Niech się pan puknie w głowe zwyczajnie zamiast wypisywać bzdury.

11 lip 2010, o 12:26
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona