Teraz jest 10 wrz 2010, o 21:47

Menu

Zaloguj
Nazwa użytkownika:

Hasło:

Szukaj

wyszukiwanie zaawansowane

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Archiwum PFReL 
Autor Wiadomość

Post Re: Archiwum PFReL
Bardzo mnie cieszy ukazywanie się tego pisma.

26 gru 2008, o 20:21

Proszę o usunięcie wątku.

Archiwalne numery zostały wysłane panu prezesowi A. Wielomskiemu, kiedy będą dostępne do pobrania już zależy od redakcji.

24 lut 2009, o 22:08
Prezes
Prezes

Konkretnie od Naczelnego, bo ja ich nie umiem wrzucić na net :mrgreen:

25 lut 2009, o 10:43

Czy zostały one gdzeiś zamieszczone? Te które były do pobrania w linkach straciłem z cała zawartością dysku jakiś czas temu, a bardzo ich potrzebuję do pracy magisterskiej. :|

3 cze 2009, o 22:11

xportal.pl
Cytuj:
Wysłany: 1 Lipiec 2009, 21:29
Jutro po rozmowie z dziekanem (poprawa ustna egzaminu z telewizji) idę do BUW-u (Biblioteka Uniwersytetu Warszawskiego), w Warszawie, zamówić i skserować następujące numery:

KOD:
(1991) nr [1]-2 ([10]-11)
(1992) nr 1-3/4 (12-14)
(1993) nr 1-4 (15-17)

W godzinach wieczornych, z powodu braku obycia informatycznego KZM-owców, którzy mieli kłopoty z umieszczeniem plików online, udostępnię archiwalne numery na stronie chomikuj.pl, na dedykowanym koncie, oraz kilku podobnych, serwerach lustrzanych - na wszelki wypadek.

Mam pracę w terminie 6,07-31,07 w Warszawie oraz równolegle będę pisał pracę inżynierską. Dlatego każda para rąk przy przepisywaniu i korekcie jest na wagę złota.

Jeśli wspomniane powyżej numery zostaną ukończone (proces przepisywania) do końca tego miesiąca to pójdę zeskanować około 10 numerów z kolejnych roczników*.

* mam kartę biblioteczną na UW ważną do końca bieżącego miesiąca.

Cytuj:
Chomik został wyhodowany pod adresem

http://chomikuj.pl/profidearchiwum

Zawartość: Numery 1-9, (na dzień dzisiejszy) Numery 10,11,12

Plan na te wydania:
1)skserować
2)przejechać OCR-em (komputerowe rozpoznawanie tekstu) ze względu na lepszą jakość jest to już możliwe
3)dokonać korekty wyniku z programu typu OCR
4)sformatować tak jak poprzednie numery + logo + zdjęcia i grafiki
4b) opcjonalnie można dokonać korekty językowej - ale na pierwszy rzut oka już nie jest to konieczne, a na drugi już w pewnych numerach idzie równolegle tekst po angielsku i po polsku - a korekty j. angielskiego nie będę się podejmować
5)wydać

Czyli: nie ma przepisywania ręcznego, jest korekta ręczna (na podstawie skanów) już gotowego tekstu. Nie będzie etapu korekty językowej.

Wszystkich chętnych do pomocy oraz zainteresowanych projektem w roli obserwatora proszę o kontakt - zostaną dodani do specjalnego podforum na xportalu.

Sprawa druga nie mniej istota.
Jako że numery już nie wychodzą na 1 kartce podobnie jak pierwszy numer, ani na kilku-kilkunastu jak następne... a ksero kosztuje prosiłbym o pomoc finansową.

Numer 10: 31 skanów
Numer 11: 24 skany
Numer 11: jeszcze nie policzyłem ile mi to wyszło

Cena 1 kartki A4 to 0,40 gr w bibliotece. Aparatu nie mam, skanera nie wniosę, czasopisma nie wyniosę.

Numer 10: 31x0,40gr = 12 zł 40 gr
Numer 11: 24x0,40gr = 9 zł 60 gr
Numer 12: podobnie około 10 zł

Wydałem około 30 zł, miałem w planach zeskanować więcej ale nie byłem przygotowany na taką ilość stron. Numeracja dochodziła (nie liczyli okładek i stron dodatkowych) do 40. W kolejnych numerach numeracja dochodzi do 60 stron.

By zeskanować kolejne 10 numerów potrzeba co najmniej 100 zł, czy ktoś mógłby się dorzucić bo więcej niż 30zł na następną porcję nie będę miał - a to będą już około 2 numery (bo idą już półtora razy grubsze wydania).

Gdyby ktoś się dorzucił przynajmniej z 10 zł na kontrrewolucję to byłbym bardzo wdzięczny. Samemu nie dam rady sfinansować wszystkiego. A szkoda by projekt upadł.

Po napisaniu tej wiadomości przyszło mi na myśl, że gdyby ktoś z Warszawy miał numery archiwalne i mógł udostępnić do zeskanowania to byłbym bardzo rad. Wyszłoby dużo taniej.

3 lip 2009, o 12:51
Prezes
Prezes

Myślę, że nie należy dodawać sobie pracy. Więc wystarczy aby to można było czytać. Ja daję ogłoszenie na www, że można pobierać.
Dziękuję za wysiłek.

4 lip 2009, o 11:44
KZM
KZM

Istnieje dalej możliwośc zakupu archiwalnych numerów po 5 zł?

6 lip 2009, o 10:52

Karol Jasiński napisał(a):
Istnieje dalej możliwośc zakupu archiwalnych numerów po 5 zł?

Od Jarosława Kornasia wiem, że obecnie nie ma już archiwalnych numerów.

18 lip 2009, o 12:55

Hej,

próbuję znaleźć art. J. Wolaka pt. Religijne aspekty rytu koronacyjnego, nr 1/24 z 1996. Czy ktoś wie czy on już jest dostępny na Internecie?

9 lip 2010, o 10:00
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3